המדריך שלנו: אבן קיסר או דקטון?
המדריך המלא לבחירת משטחי מטבח: ההשוואה של הדר דור (Dordesign) בין אבן קיסר לדקטון
השיקול המרכזי בבחירה – צבע, הרמוניה ושיקולי המעצבת
הכלל המנחה שלנו בבחירה הוא צבע והרמוניה: הבחירה שלנו תמיד מתחילה בהתאמת הגוון, הטקסטורה והגימור לחזון העיצובי של הבית ושל המטבח. ולכן הבחירה שלנו בין דקטון לבין אבן קיסר מתחילה בבחירת החברה שיש לה את הגוון המתאים לעיצוב הנדרש. רק לאחר מציאת הצבע המושלם, אנו ניגשים לבחון את היתרונות והמגבלות הטכניים של אותו חומר.
חוויית הבחירה: למה רק דקטון ואבן קיסר?
אנחנו ב-Dordesign ממליצים לעבוד עם שני הספקים המובילים ביותר בתחום השיש – אבן קיסר ודקטון. אנו עובדים הן עם משטחי קוורץ והן עם משטחי פורצלן של שתי החברות.
הסיבה שאנו ממליצים רק על שתי חברות אלה, היא בשל איכות המוצרים, מגוון הצבעים ושירות הלקוחות. שתי חברות אלה מציעות חוויית לקוח ושירות. לשתי החברות יש אולמות תצוגה מרשימים (כמו דקטון בהרצליה ואבן קיסר בבני ברק) שבהם הלקוח יכול להתרשם מלוחות השיש בגודל מלא ממגוון גדול של דגמים ולהבין כיצד יראה הבית שלו בסופו של דבר.
השוואה מעשית: קוורץ מול פורצלן – ניהול סיכונים ותחזוקה
ההבדל המהותי בשימוש יומיומי הוא בין סוג החומר, ולאו דווקא בין המותגים:
עמידות לכתמים וספיגת חומרים
קוורץ מעובד: חומר זה סופג חומרים ולכן רגיש לכתמים עקשניים כמו כורכום ורימון. לעיתים לא ניתן להסיר את הכתם.
פורצלן דחוס: אינו סופג כלל (אטום לחלוטין). עמיד בפני כל סוגי הכתמים ואינו דורש תחזוקה מיוחדת בנידון.
עמידות לחום (בטיחות תפעולית)
קוורץ מעובד: רגיש מאוד לחום גבוה. הנחת סיר לוהט ישירות על המשטח עלולה לגרום להתנפצות המשטח.
פורצלן דחוס: עמיד לחלוטין לחום גבוה. ניתן להניח סיר לוהט ללא חשש.
עמידות למכות וגמישות (בקרת נזקים)
קוורץ מעובד: חזק ועמיד יותר בפני מכות חזקות ישירות עם כלי.
פורצלן דחוס: רגיש יותר למכה חזקה ישירה ועלול להתנפץ.
עובי משטח השיש
- קוורץ מעובד: מגיע בד"כ בעובי 12 מ"מ (בהזמנה מיוחדת ניתן להשיג בעובי דק יותר, אפילו ב- 6 מ"מ)
- פורצלן דחוס: מגיע בד"כ בעובי 12 מ"מ. רק אצל דקטון קיים גם בעובי 20 מ"מ
המלצת הזהב של הדר דור: פתרון המשלב את כל היתרונות
"בפרויקטים שלנו, אנו שואפים לבטל את מירב הסיכונים עבור הלקוח. הבעיה: פורצלן עמיד לכתמים ולחום, אך בדרך כלל הוא דק (12 מ"מ) ורגיש לשבירה (ולכן גם קיימת מגבלה שאוסרת לבלוט יותר מ- 20 ס"מ החוצה מקצה האי לצורך ישיבה מסביב לאי)
הפתרון הייחודי של דקטון: דקטון היא החברה היחידה שמייצרת פורצלן בעובי 20 מ"מ.
המלצת הזהב שלנו: פורצלן 20 מ"מ של דקטון הוא הפתרון המומלץ ביותר במידה ועובי זה מתאים לעיצוב הנדרש. העובי הגדול מספק חוזק מבני שמנטרל את בעיית הרגישות לשבירה ואת מגבלת הבליטה. בכך, חומר זה משלב את כל היתרונות הנדרשים: עמידות לכתמים, עמידות לחום, וכן חוזק מכני מוגבר.
לסיכום: נבחר בפורצלן 20 מ"מ של דקטון כאשר הצבעים מתאימים לפרויקט. במקרים בהם הצבע הנדרש קיים רק בקוורץ או בחומר אחר של אבן קיסר, נשתמש כמובן בחומר הנדרש תוך הקפדה על כללי זהירות מחמירים בשימוש יומיומי (הגנה מפני חום וכתמים).
מטבח מודרני - מטבחי סמל
מטבח כפרי - מטבחי רגבה
מטבח מודרני - רגבה, שיש דקטון - מבית קוסנטינו
אריחים וחיפוי דגם קלקטה, אמבטיה Free Standing - חזי בנק
קמין - אורטל קמינים
דלת כניסה - דלתות חקשוריאן
גופי תאורה - תומאס תאורה
דלת בעיצוב כפרי - דלתות פנדור
השיקול המרכזי בבחירה – צבע, הרמוניה ושיקולי המעצבת
הכלל המנחה שלנו בבחירה הוא צבע והרמוניה: הבחירה שלנו תמיד מתחילה בהתאמת הגוון, הטקסטורה והגימור לחזון העיצובי של הבית ושל המטבח. ולכן הבחירה שלנו בין דקטון לבין אבן קיסר מתחילה בבחירת החברה שיש לה את הגוון המתאים לעיצוב הנדרש. רק לאחר מציאת הצבע המושלם, אנו ניגשים לבחון את היתרונות והמגבלות הטכניים של אותו חומר.
חוויית הבחירה: למה רק דקטון ואבן קיסר?
אנחנו ב-Dordesign ממליצים לעבוד עם שני הספקים המובילים ביותר בתחום השיש – אבן קיסר ודקטון. אנו עובדים הן עם משטחי קוורץ והן עם משטחי פורצלן של שתי החברות.
הסיבה שאנו ממליצים רק על שתי חברות אלה, היא בשל איכות המוצרים, מגוון הצבעים ושירות הלקוחות. שתי חברות אלה מציעות חוויית לקוח ושירות. לשתי החברות יש אולמות תצוגה מרשימים (כמו דקטון בהרצליה ואבן קיסר בבני ברק) שבהם הלקוח יכול להתרשם מלוחות השיש בגודל מלא ממגוון גדול של דגמים ולהבין כיצד יראה הבית שלו בסופו של דבר.
השוואה מעשית: קוורץ מול פורצלן – ניהול סיכונים ותחזוקה
ההבדל המהותי בשימוש יומיומי הוא בין סוג החומר, ולאו דווקא בין המותגים:
עמידות לכתמים וספיגת חומרים
קוורץ מעובד: חומר זה סופג חומרים ולכן רגיש לכתמים עקשניים כמו כורכום ורימון. לעיתים לא ניתן להסיר את הכתם.
פורצלן דחוס: אינו סופג כלל (אטום לחלוטין). עמיד בפני כל סוגי הכתמים ואינו דורש תחזוקה מיוחדת בנידון.
עמידות לחום (בטיחות תפעולית)
קוורץ מעובד: רגיש מאוד לחום גבוה. הנחת סיר לוהט ישירות על המשטח עלולה לגרום להתנפצות המשטח.
פורצלן דחוס: עמיד לחלוטין לחום גבוה. ניתן להניח סיר לוהט ללא חשש.
עמידות למכות וגמישות (בקרת נזקים)
קוורץ מעובד: חזק ועמיד יותר בפני מכות חזקות ישירות עם כלי.
פורצלן דחוס: רגיש יותר למכה חזקה ישירה ועלול להתנפץ.
עובי משטח השיש
- קוורץ מעובד: מגיע בד"כ בעובי 12 מ"מ (בהזמנה מיוחדת ניתן להשיג בעובי דק יותר, אפילו ב- 6 מ"מ)
- פורצלן דחוס: מגיע בד"כ בעובי 12 מ"מ. רק אצל דקטון קיים גם בעובי 20 מ"מ
המלצת הזהב של הדר דור: פתרון המשלב את כל היתרונות
"בפרויקטים שלנו, אנו שואפים לבטל את מירב הסיכונים עבור הלקוח. הבעיה: פורצלן עמיד לכתמים ולחום, אך בדרך כלל הוא דק (12 מ"מ) ורגיש לשבירה (ולכן גם קיימת מגבלה שאוסרת לבלוט יותר מ- 20 ס"מ החוצה מקצה האי לצורך ישיבה מסביב לאי)
הפתרון הייחודי של דקטון: דקטון היא החברה היחידה שמייצרת פורצלן בעובי 20 מ"מ.
המלצת הזהב שלנו: פורצלן 20 מ"מ של דקטון הוא הפתרון המומלץ ביותר במידה ועובי זה מתאים לעיצוב הנדרש. העובי הגדול מספק חוזק מבני שמנטרל את בעיית הרגישות לשבירה ואת מגבלת הבליטה. בכך, חומר זה משלב את כל היתרונות הנדרשים: עמידות לכתמים, עמידות לחום, וכן חוזק מכני מוגבר.
לסיכום: נבחר בפורצלן 20 מ"מ של דקטון כאשר הצבעים מתאימים לפרויקט. במקרים בהם הצבע הנדרש קיים רק בקוורץ או בחומר אחר של אבן קיסר, נשתמש כמובן בחומר הנדרש תוך הקפדה על כללי זהירות מחמירים בשימוש יומיומי (הגנה מפני חום וכתמים).